Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aranykor Kecskeméten I.

p1120508.jpg
Kézilabda A Bács-Kiskun megyei kispályás kézilabda élet több mint félévszázados történetében, talán joggal nevezhetjük Kecskemét kézilabdasportjában a 2004-től, 2008-ig terjedő éveket Aranykorszaknak, a férfi szakágban.
A sikerszéria, onnan datálódik, amikor a 2003-2004-es bajnoki évben  a Delfin KC csapata a 11. helyen végzett az NB II-ben. Ezt követően Kun István, aki ebben a bajnoki évben Dabason  formált bajnokcsapatot, edzőként visszatért Kecskemétre, s az előző évben még kieső helyen végzett Delfin KC csapatából is BAJNOKCSAPATOT formált, majd a csapat évről évre jobb teljesítményt elérve, Kecskemét város történetében, 2008-ban első alkalommal, felkerült a Nemzeti Bajnokság I. osztályába. Oda, ahol többek között az MKB Veszprém és a Pick Szeged fémjelzi a bajnokság színvonalát...
A fent említett korszak jeles alakja, Kun István a 2013-2014-es bajnoki évben, igen csak kalandos út  végén, vette át a Kecskeméti NKSE női csapatának szakmai irányítását... Hogy mit hoz a csapat életében a jövő, azt most ne vizionáljuk, de az alábbi linkre kattintva, képet kaphatunk arról az öt évről, amelyet joggal nevezhetünk, a kecskeméti kézilabdaélet Aranykorszakának - férfiszakágban. Talán ez is sejtteti, de már női vonalon a várható jövőt... (Lásd mellékelt videót: Bajnokavatás 2008. május 17., szombat.)
 

 

 
pro-sport

 

 

A mappában található képek előnézete 13.09.18. Bácsbokodi NKSE - Kecskeméti NKSE tesztmérkőzés