Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bács-Kiskunban inog a kézilabdás piramis, de áll – avagy egy győzelem margójára...

2013.05.04
kezis-figura.pngKézilabda Bács-Kiskun megyében a Delfin KC NB I-be jutásáig terjedő időszakot, nevezhetjük még a kecskeméti kézilabdázás Aranykorszakának is, amikor az NB I-be jutásnak köszönhetően a megyében tökéletes kiépítettségre tett szert az a bizonyos kézilabdás piramis - férfi vonalon. Ekkor, az NB I/B-be két csapat, az NB II-ben öt-hat csapat, a megyei bajnokságban 14 együttes képviselt egy-egy közösséget kézilabdás fronton.
Nos, a Delfin KC szanálásával, ez a piramis összeomlott. Az építmény csúcsát ma már csak a Nemzeti Bajnokság II. osztálya jelenti néhány megyei csapat számára.
Viszont női vonalon a Kecseméti NKSE NB I/B-be jutásának köszönhetően felépült egy másik felépítmény. Amelynek csúcsán, a legmagasabb szinten a Kiskunhalas, az NB I/B osztályban Kecskemét, a harmadik vonalban Bácsbokod jelent egy-egy lépcsőfokot, a megyei bajnokságban hétről-hétre zajló bajnoki küzdelmekre épülve.
Nagydolog ez, hiszen vannak megyék, ahol nagyon kevés számú csapattal több megye összevonásával zajlanak a küzdelmek, vagy legrosszabb esetben nem történik semmi, köszönhetően a labdarúgás mindenek felettiségét hirdető állami szintre emelt nézeteknek, legfőképpen az évszaktól függetlenül, a sportág űzését lehetővé tévő méretes sportcsarnokok hiánya miatt... Az, hogy ez utóbbi Bácsalmáson gondot okoz, még érthető, de Kecskeméten...?
prokai-anett-emelkedik...abonyban.jpgNos a 2012-2013-as bajnoki évben már-már női vonalon is veszélyben forgott a Bács-Kiskun megyében kiépített piramis.
Az NB I/B-ben a kecskeméti csapatot sújtó példátlan sérüléshullám és egyéb nehézségek miatti eredménytelenségnek köszönhetően sokan, legfőképpen Kecskeméten, a biztos kiesők közé sorolták KNKSE csapatát.
Viszont, a csapat azt bizonyítja, így a bajnoki év hajrájában egyre markánsabban, hogy korai volt még őket leírni.
Legutóbb például az ötödik helyezett Hajdúnánás ellen balszerencsés körülmények között elszenvedett egygólos vereség után sem csüggedtek a játékosok. A róluk alkotott negatív vélekedés csak megerősítette elszántságukat a bizonyírásra. Ennek eredménye lett a május 4-én Nyiradonyban, a második helyezett otthonában lejátszott mérkőzésen elért fényes kecskeméti siker...
Nos erről majd a szakvezetés bővebben kifejti a siker összetevőit, most csak annyit: ezt a csapatot lehet bírálni, sőt kell, mert a kritikus, sőt önkritikus értékelések viszik előre a dolgokat, de a bírálat mellett, legyen szó, anyagi vagy „csak” erkölcsi támogatásról, nos, ezekről sem lenne szabad megfeledkezni... Mert a csapat megérdemli! 

13.05.04.-bokod-pecsvaras-27-26-096.jpg

 A megyei kézilabdás piramis harmadik fokán: Bácsbokodi NKSE

 

A mappában található képek előnézete Kézilabda