Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kecskeméti NKSE: a második félidőkre már lehet építeni...

2013.09.19

p1120508.jpg

p1120505.jpg

Kecskeméti NKSE NB I/B Kelet Bácsácsbokodi NKSE NB II. Dél-Nyugat
Kun István életútját ismerve, talán nem véletlen, hogy szeptember 18-án, szerdán este, csapatával éppen a Bácskában játszotta első gyakorló mérkőzését, amelynek jelentős időt kell még a pályán tölteni, hogy a csapat a kívánatos szintet elérje, a ma még megannyi csiszolatlan gyémánt igazi drágakővé váljon...

A 2013-2014-es bajnoki évben is az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Kecskeméti NKSE csapata szeptember 14-én, „mozgalmas” nyári felkészülés után, immár második mérkőzését is lejátszotta Budapesten. Most a mezőny több bajnokesélyes csapata közül, a patinás múlttal rendelkező Vasas ellen. Az a megfogalmazás, mely szerint Második meccsét is elvesztette a KNKSE  – bár igaz, számomra amolyan kárörvendő megfogalmazásnak tűnik, figyelmen kívül hagyja a bajnoki nyitányig az egyesület előnyére lezajlott eseményeket, amelynek ma már komoly irodalma van. Ezeket talán ne ismételjük, összegzésként csak annyit: a KNKSE jó úton jár, bár tegyük hozzá, a kéthónapos felkészülés után is csak az út elején...

p1120510.jpg

A bácskai kézilbadabarátoknak tetszett a hirösvárosi csapat játéka, de a 'bokodi is...
A bajnoki nyitányon a másik nagyra törő álmokat dédelgető Szeged-Kiskundorozsma ellen hazai pályán mindössze háromgólos (25-28) vereséget szenvedett a kecskeméti együttes. Ezt követően, a vendégek edzője Marosán György (23) így nyilatkozott: „A lelkesen küzdő hazaiak megnehezítették a dolgunkat, ...” Ami viszont még ennél is sokatmondóbb: „... a rendkívül szimpatikus Kecskemét kemény erőpróbára késztetett minket.” „... meglehetősen idény eleji formát mutattunk. 60-70%-os állapotban vagyunk...” „...még nem tudtuk azt a dinamikus játékot játszani, ami a későbbiekben jellemezni fog minket. Csúcsformánkat szeptember végére időzítjük.”

Nos, ha Marosan György csapata a nyári felkészülés után még az első fordulóban nem volt csúcsformában, akkor a már említett nyári események következtében, még megsaccolni sem lehet, hogy milyen formában lehet a kecskeméti együttes? Ennek ellenére, már most több olyan jegyet hordoz magán, amit csak dicsérni lehet, amire lehet építeni.

p1120513.jpg

A hétvégén elrajtolnak az NB II-es és Megyei bajnokságok is... A megye legjobb játékvezetői 'Bokodon gyakoroltak...

Ilyen erény, a mezőny legfiatalabb edzőjének véleménye szerint is, a lelkesedés, a küzdőképesség, ami alapvető dolog a sportban. A csapatnak kondicionálisan nincs gondja, legalábbis, ahogy ezt a két mérkőzésen látottak illetve elért eredmények alapján megítélhetjük. Jó néhány csapat, még a nála jobb csapatokkal is felveszi a versenyt, egy darabig... Majd a mérkőzés előrehaladtával, annak függvényében, meddig bírják erővel, összeomlanak. A KNKSE csapatánál úgy tűnik, erőnléti probléma nincs. Az első és a második összecsapáson az első félidőben kialakultak a különbségek, míg a második félidőben a Szeged ellen 15-15, Budapesten 14-14 volt a harmincpercnyi játék eredménye... Jelenlegi problémája a csapatnak, a már említett majd’ kéthónapos felkészülés ellenére is, az összeszokottság hiánya. S, majd amikor ez is meglesz, akkor jön el a kecskeméti csapat ideje, amelynek látható jelei már az eredményjelzőn is megmutatkoznak – győzelmek formájában. A soron következő harmadik fordulóban, a szintén nagyra törő Orosháza elleni mérkőzésen ez még nem várható, mint ahogy a Szeged és a Vasas ellen sem lehetett:

Bp. Vasas SC – Kecskeméti NKSE
29-22 (15-8) (14-14)
Budapest, 200 néző. Vezette: Bartus Zsuzsanna, Gál Zsuzsanna. KNKSE: Zsoldosné Lukács Erzsébet, Bede Bernadett 1, Bezzeg Adrienn 1, Csapó Kyra, Halász Szabina, Halmos Nikoletta 3, Herceg Réka 3, Kisjuhász Petra, Kővári Barbara, Kövi Kata 1, Márki Éva 6/2, Oláh Henrietta, Orell Bettina, Prókai Anett 3, Terenyi Mária, Tóth Judit. Edző: Kun István. A Vasas legjobb góllövői: Krizsán Zsuzsanna 6/4, Krizsán Alexandra 6, Tarjányi Szilvia 6, Bognár Zsuzsanna 4.
Hétméteres/gól: 4/4 illetve 4/2. Kiállítás: 4 perc illetve 12 perc.
pro-sport
 

A mappában található képek előnézete 13.09.18. Bácsbokodi NKSE - Kecskeméti NKSE tesztmérkőzés